05.04.2024

ČERNÝ KAŠEL MŠMT ČR - informace k Ministerstva zdravotnictví ČR Ministerstvo zdravotnictví ČR  - V rámci metodiky je stanoven tento postup.

Zobrazit celý článek

05.04.2024

Prezentace : PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2024 NA SŠ

Zobrazit celý článek

27.03.2024

Aktuální informace k přijímacímu řízení 2024/2025 ze dne 27. 3.2024   Vážení rodiče, vážení uchazeči o studium na naší škole, Víme všichni, že probíhá 1. kolo přijímacího řízení pro školní rok 2024/2025.  Letos se jedná o nový systém přijímacího řízení a dle mého názoru se někteří z vás těžko orientují v celém procesu přijímacího řízení. Veškeré informace jsou na našich webových stránkách www.s…

Zobrazit celý článek

Facebook


Vánoční přání

15.05.2013 20:20

Nastává období, kdy jsme k sobě vlídnější, kdy si přejeme zdraví, štěstí, lásku, peníze, práci…

Každoročně se ptám studentů a studentek na jejich přání k Vánocům. Jejich odpověď byla inspirací pro mé vánoční přání. Před 10 lety odpověděli, že si přejí mimo zdraví, šťastné rodiny, lásky, třeba značkové oblečení, mobil. Před pěti lety mi řekli, že si přejí zdraví rodičů, prarodičů, že by si přáli, aby se všichni sešli u stromečku a třeba mobil nebo notebook. A letos na mou otázku mlčeli, bylo ticho, přemýšleli.Pak se shodli na tom, že si přeji zdraví, štěstí, rodiče, prarodiče, aby se všichni sešli u večeře, aby se sešla celá rodina, pak ticho, přemýšlení a ve své podstatě nedali dohromady žádný hmotný dárek. Proč? No asi proto, že už máme všeho dost, obchody jsou plné, jídla je dost, co potřebujeme k životu si můžeme pořídit, dokonce o Štědrý den stačí navštívit nějaký market a máme „Ježíška“. Jsme přesyceni, i naše děti jsou přesycené a touží, chtějí, přejí si …a možná ani nevědí jak to vyjádřit.

Všichni jsme v soukolí životního běhu a shonu. My starší máme vzpomínky na Vánoce v dětství, možná chudé, ale natěšené. Našim dětem jsme to chtěli také dopřát, ale společnost a doba, nám rodičům nedopřála, abychom je některým věcem naučili, aby je prožili.

Slýcháváme denně, že se naše společnost transformuje. Pod transformací si představuji změnu, změnu k lepšímu, posun dopředu. Já se domnívám, že všichni toužíme po mravní, etické, morální transformaci, jen to neumíme nazvat, neumíme si o to říci. Proč? No odpověď je jednoduchá. Protože to má být naše součást, součást každého z nás a nehodí se říkat, že se chceme učit hodnotám, laskavosti, vstřícnosti, pokoře, vlídnosti, pohlazení, empatii, těšit se, rozdávat, zažít chvění u srdce, zamáčknout slzu a nestydět se, mít šťastnou rodinu …všem  nám to chybí, jsme emočně vyprahlí a právě proto na sebe nevlídní.

Vážení studenti a studentky, 
kolegové a kolegyně,
rodiče a návštěvníci našich www,

přeji nám VŠEM emoční transformaci, nestyďme se za to, že oprášíme tradice, to, co nás učili prarodiče a předáme to dál. Přeji klid, lásku, radost, třpyt a jiskru štěstí v očích, zdraví, mějte se rádi, teď a v každý současný okamžik. Budu věčný optimista, máme dobré vychované studenty a studentky, kteří a které  mají srdce na svém místě a to stejné platí i o pedagogickém sboru. Každý den mi to dokazují svým laskavým chováním.  Přeji Vám všem, ať k Vám proudí gejzír pozitivní energie, protože jen tak máme možnost být  šťastní a posílat tu energii dál. Žijte dnes, naplno a šťastně.

Všem přeji zažít to pravé kouzlo tajemných Vánoc.

Ilievová

Starší články

 

NAHORU TISK

 


WWW stránky splňují požadavky evropské normy EN 301 549 V1.1.2 (2015-04).